Media

Eén van onze deelneemsters maakte dit prachtige kunstwerkje kopie

In de week van 7 tot en met 11 november jl. tijdens de Week van de Mantelzorg organiseerden De Roodkapjes verschillende activiteiten in de regio Rotterdam, waaronder een aantal Pepwalks. Eén van onze deelneemsters maakte dit prachtige kunstwerkje voor ons naar aanleiding van haar deelname.

Mogen wij jullie voorstellen aan onze twee nieuwe bestuursleden. kopie

Mogen wij jullie voorstellen aan onze twee nieuwe bestuursleden. Links op de foto Drs. Martin Meijerink en rechts Mr. Martine Schwagermann.

Martin is al jaren actief in het publiek domein, laatste jaren specifiek in de zorg als directeur en bestuurder van verschillende instellingen.

Martin is pas tevreden als hij ziet dat de inzet van zijn expertise leidt tot verbeteringen voor de BV Nederland, tot vernieuwing en verbetering voor de instellingen waar hij bij betrokken is en liefst nog op individueel niveau, tot mensen die structureel gelukkiger worden om hem heen. Martin is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Martine is juriste en partner bij een middelgroot accountantskantoor. In haar advisering hanteert zij een pragmatische en resultaatgerichte aanpak. Het belang van de onderneming staat daarbij altijd voorop.

Zij wil ondernemingen verder helpen in hun ontwikkelingsfase(n) met haar jarenlange ervaring en expertise.

Studenten buigen zich over mantelzorgvragen

Tijdens de “Sociaal Ondernemers Challange”, georganiseerd door MasterPeace, hebben 170 studenten van het Albeda College zich gebogen over vraagstukken van sociaal ondernemers.

De Roodkapjes dienden een casus in over mantelzorgen in de toekomst. Hoe kunnen wij jongeren voorbereiden op mantelzorgtaken. De studenten presenteerden een mogelijke oplossing van het vraagstuk op vrijdag 22 april jl. aan een vakjury en aan medestudenten. De Roodkapjes eindigden op een 2e plaats en zijn hier ontzettend trots op!

De Vrolijke Mantelzorger

Onlangs gaven wij een lezing in Bibliotheek Naaldwijk samen met drs. Naomi Dongelmans, auteur van “De Vrolijke Mantelzorger” over de aanpak van stress bij mantelzorgers.

Nieuwe Roodkapjes! 

Mogen wij jullie voorstellen aan onze nieuwe Roodkapjes: Pamela (lichtblauw), Carola (roze) en José (kaki).

Met elkaar vormen wij Team Roodkapjes en zullen wij zoveel mogelijk mantelzorgers meenemen op onze Pepwalks en Dag zonder zorgen.

Onze organisatie is aangesloten bij Mantelzorg.nl

Van welke vergoedingen je gebruik kunt maken om de zorg voor je naaste vol te houden en goed voor jezelf te kunnen blijven zorgen kun je kijken op de website van Mantelzorg.nl, hier vindt je een overzicht mantelzorgvergoedingen aanvullende zorgverzekeringen 2022.

Ben jij al een Roodkapje tegen gekomen?

Regelmatig laten wij Roodkapjes achter in het bos. Heb jij er al een gevonden? Post het op social media en tag ons hierin. Je kunt zelf ook een steentje bijdragen door de steen door te geven om andere mantelzorgers te bereiken. 

Een dag zonder zorgen

In deze video zie je hoe de Roodkapjes aan het werk gaan tijdens een dag zonder zorgen. 

Winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2020

Winnaar van de Nationale HR Zorg Award 2020! Wij zijn supertrots hier bij te mogen horen! Aandacht iedereen doe een bijdrage in de zorg heeft geleverd in coronatijd.
In ons geval: aandacht voor de mantelzorger, die de “niet professionele” helden zijn in deze tijd!

Quotes van deelnemers

Ik sta er niet alleen voor

Wat fijn om in een veilige omgeving ervaringen met elkaar te delen

Ook de ervaring en verhalen van de andere deelnemers herinner ik mij nog goed en maakt nog steeds "het mantelzorger zijn" licht.

Een lach op mijn gezicht

Inzicht en positiviteit

Openheid, rust & troost

ook toe aan een dag zonder zorgen of heeft u een vraag? Mail dan naar info@deroodkapjes.nl